Nieuwe structuur Raad van Bestuur KBKB

vrijdag 26/04/2013 - 08:36

Op de bestuursvergadering van dinsdag 23 april 2013 werd de nieuwe structuur van onze federatie definitief bekrachtigd.

Gezien nog niet onmiddellijk een opvolger is gevonden, zal Danielle Ruts voorlopig nog penningmeester blijven. Haar taken worden wel zoveel mogelijk uitbesteed (zo zal de KBKB onder andere gaan samenwerken met een boekhoudkantoor) zodat de portefeuille van penningmeester wordt ontlast. Bedoeling is kortelings een nieuwe kandidaat in te werken zodat tegen de BAV van november een nieuwe penningmeester kan voorgedragen worden.

Eddy Versele heeft ontslag genomen als Directeur Jeugd omwille van het al drie keer afgestemde voorstel van de vernieuwde jeugdcategorieën. Hij vindt dat zijn visie op een kwalitatief jeugdbeleid hierdoor werd afgekeurd. De collega’s vinden het zeer jammer, maar hebben begrip voor zijn beslissing. Marc Van Leuven zal de fakkel met dezelfde gedrevenheid overnemen.

Na het uittreden van Marc Breugelmans, zal Karel Bastiaensen de nieuwe Directeur Recreatie worden.

Om de structuur van onze federatie kracht bij te zetten, werd ook beslist tot het opstarten van drie nieuwe Directies:

Directie Scheidsrechters zal de samenwerking tussen Comité Opleiding Scheidsrechters (COS) en het Centraal Scheidsrechterscomité (CSC) verbeteren en de opleiding, begeleiding en beoordeling van onze scheidsrechters optimaliseren. Zij valt onder de leiding van Alex Elewaut.

Directie Clubzorg onder de supervisie van Eddy Versele zal waken over de kwalitatieve werking van onze federatie en clubs. Tevens wordt een systeem uitgewerkt om clubs in moeilijkheden sneller te detecteren en deze te begeleiden in het zoeken naar oplossingen.

De Directie Internationaal overkoepelt het Comité Internationale Zaken (Internationale promotie), het Comité Internationaal Korfbal (voorbereiding vergaderingen en contacten met de Internationale Korfbalfederatie) en het Comité WK 2015, en komt onder het beheer van Eric Duchesne.

Volg de link en u krijgt een overzicht van de volledige structuur van onze Korfbalfederatie en de nieuwe structuur van de Directie Scheidsrechters.

Organogram KBKB

Organogram directie scheidsrechters